Vloot

Choose your language

Reimerswaal

De Reimerswaal is ontwikkeld met als uitgangspunt: flexibiliteit.
Hierdoor is de Reimerswaal in staat te walpersen, rainbowen, dumpen (vooroeversuppletie), drooglossen en steenstorten. Dankzij dit innovatieve engineering-plan is dit schip inzetbaar in zowel de bagger- als offshore-sector.

Het schip is uitgerust met de nieuwste technieken. Het hart van de besturing is het PLC-systeem dat volledig en door middel van touchscreens op diverse locaties aan boord is te bedienen.

Op de brug is een multicommand wheelchair geïnstalleerd van waaruit de officier van de wacht de beschikking heeft over 13 beeldschermen, en zo dus het volledige overzicht en de controle over het gehele bagger- of navigatieproces heeft.

Ook Dynamic positioning (DP) behoort tot de standaarduitrusting, waardoor een vrijwel exacte positionering van het schip mogelijk is.

Dankzij de spudpalen die op het voor- en achterschip zijn gepositioneerd, is afmeren vanuit de stuurstoel mogelijk en een goed geoutilleerde kade niet per se noodzakelijk. Deze spudpalen hebben een bereik van 18 meter onder de kiel. Hierdoor is er geen bemanning nodig bij het meren en ontmeren van het schip, de officier van de wacht is voldoende.

De droogsuppletie gebeurt door middel van een bucketwheel-installatie. Deze bestaat uit een verticaal opgesteld graafwiel voorzien van 12 graafbakken. Deze installatie graaft in beide rijrichtingen een laag materiaal weg uit het ruim met een capaciteit van 2500 m3 per uur.

Deze bucketwheel-installatie stort het materiaal via een ingenieus systeem met transportbanden op een zogenaamde walband. Deze walband heeft een stortpunt van 48 meter buitenboord en een zwenkbereik van bakboord naar stuurboord van 300°. Ook de hoogte is instelbaar en de band is voorzien van een op het stortpunt gemonteerde stuurschuif.

Voor verdere informatie zie onderstaande pdf-bestanden.

PDF Datasheet Reimerswaal - Klik om te downloaden!
PDF Shore conveyor Reimerswaal - Klik om te downloaden!
PDF General arrangement Reimerswaal - Klik om te downloaden!

Disclaimer | Sitemap | Internetbureau DORST Communicatie