Vloot

Choose your language

DC Orisant

De DC Orisant is ontwikkeld met als uitgangspunt: operationele betrouwbaarheid.
Hier wordt mee bedoeld dat op de DC Orisant alle systemen redundant zijn uitgevoerd.
Dit om zo flexibel mogelijk te zijn. Mocht een component uitvallen, veroorzaakt dit geen operationeel verlet.

Het schip is uitgerust met de nieuwste technologieën. Door middel van een power management-systeem (PMS) worden een viertal generatoren aangestuurd met wisselende toerentallen. Hierdoor wordt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zoveel mogelijk gereduceerd.

Op de brug heeft de officier van de wacht de beschikking over 10 beeldschermen voor de navigatie en het baggerproces. De schermen zijn geoptimaliseerd en zo groot als mogelijk, zo zijn er een aantal schermen van 46”.

Ook Dynamic positioning (DP) behoort tot de standaarduitrusting waardoor een vrijwel exacte positionering van het schip mogelijk is.

Dankzij de spudpalen die op het voor- en achterschip zijn gepositioneerd, is afmeren vanuit de stuurstoel mogelijk en een goed geoutilleerde kade niet per se noodzakelijk. Deze spudpalen hebben een bereik van 18 meter onder de kiel. Hierdoor is er geen bemanning nodig bij het meren en ontmeren van het schip, de officier van de wacht is voldoende.

De droogsuppletie gebeurt door middel van een bucketwheel-installatie. Deze bestaat uit een verticaal opgesteld graafwiel voorzien van 12 graafbakken. Deze installatie graaft in beide rijrichtingen een laag materiaal weg uit het ruim met een capaciteit van 2500 m3 per uur.

Deze bucketwheel-installatie stort het materiaal via een ingenieus systeem met transportbanden op een zogenaamde walband. Deze walband heeft een stortpunt van 60 meter buitenboord en een zwenkbereik van bakboord naar stuurboord van 300°. Ook de hoogte is instelbaar en de band is voorzien van een op het stortpunt gemonteerde stuurschuif.

Daar bij kan de DC Orisant ook nog via de walpersleiding, rainbow nozzle en bodemdeuren lossen.

De verwachte opleverdatum van de DC Orisant is juli 2018.

Datasheet DC Orisant - Klik om te downloaden
General Arrangement DC Orisant - Klik om te downloaden
 

Disclaimer | Sitemap | Internetbureau DORST Communicatie